זני תפוחי אדמה: בין 25 ל-30 זנים. הבולטים שבהם הם סיפרה, ברוק וטומנסה
כמות תפוחי אדמה שנתית: כ-3,500 טון תפו"א
מספר עובדים: כ-30
התחלת העבודה עם שטראוס: מאז הקמת מפעל המלוחים
מעניין לדעת: המשק שלנו הוא משק ותיק, והקשר שלנו עם שטראוס נרקם ממש בתחילת הדרך. הכמויות היו אמנם מזעריות אז, והיה קשה להגיע לכמות יבולים מספקת, אבל צלחנו גם את זה. מאז ראינו זני תפוחי אדמה שבאים, הולכים ומתחלפים. בתחילת הדרך היה זן ההרמס המוביל בתעשייה, ועם השנים הגיע זן הברוק וזנים נוספים בעלי אחוזי מוצקים מתאימים יותר. דבר נוסף שמעניין לדעת עלינו - בגלל שהאדמה שלנו היא אדמת לס, אנחנו משק אביבי. אנחנו זורעים רק באביב כי בחורף, כשיורד גשם, קשה להניב מאדמה זו את תפוחי האדמה.
זני תפוחי אדמה: זנים שונים לשוק המקומי, ליצוא, וכן לתעשיות הצ'יפס הקפוא וחטיפי הצ'יפס
כמות תפוחי אדמה שנתית: כ-3,000 טון.
מספר עובדים: כ-35 עובדים
התחלת העבודה עם שטראוס: 2012
מעניין לדעת: האגדה מספרת שביום ההקמה נסעו ותיקי ניר יצחק במשאית לנקודה אחרת מזו שבה הוקם היישוב בסופו של דבר. היה זה ליל סופה סוער בדצמבר 1949, וגלגל המשאית התפנצ'ר. כשהבינו שנתקעו, החליטו להקים באותו מקום את היישוב, ולא המשיכו ליעדם המקורי.
משק ניר עוז
מאז 1955
כ-2,000 טון תפו"א בשנה
יישוב: קיבוץ ניר עוז
שנת הקמת המשק: 1955
מנהל המשק: דויד משה (סעיד)
מרכז המשק: רז דיאור
גידולים: כ-30 זני תפוחי אדמה שונים ובנוסף בוטנים, גזר, צנוניות, חיטה, רימונים, חמניות, אבטיח ואבוקדו
זני תפוחי אדמה: כ-30 זנים
כמות תפוחי אדמה שנתית: כ-2,000 טון תפו״א
מספר עובדים: 11
התחלת העבודה עם שטראוס: 2014
גד"ש חלוצה
מאז 2000
כ-2,000 טון תפו"א בשנה
יישוב: גד"ש חלוצה הוא גד"ש של שלושה קיבוצים שנמצאים באזור הנגב המערבי: צאלים, גבולות וסופה
שנת הקמת המשק: 2002
גידולים: כ-22 זנים של תפוחי אדמה ובנוסף גזר, צנוניות, חיטה ובוטנים
זני תפוחי אדמה: מגדלים חמישה זנים ובהם ברוק, פירול ומונדיאל
כמות תפוחי אדמה שנתית: כ-1,300 טון בשנה רגילה, ובשנת שמיטה כ-7,000 טון
מספר עובדים: 10
התחלת העבודה עם שטראוס: בשנת 1996
מעניין לדעת: קיבוץ יטבתה נמצא מחוץ לגבולות ארץ ישראל התנ"כית ולכן, בשונה משאר החקלאים בארץ, דווקא בשנת השמיטה אנחנו "חוגגים". כשכל החקלאים בגבולות ישראל נחים, אנחנו עובדים שבעתיים. האזור שבו ממוקם הקיבוץ הוא האזור המליח ביותר בארץ מבחינת מים, והמים שתפוחי האדמה שלנו "שותים" הם מים במליחות גבוהה מאוד. כשהגשם יורד הוא ממליח את תפוחי האדמה אפילו יותר, ועלול להרוג את הצמח. לכן כשמתחיל לרדת פה גשם – אנחנו מתחילים להשקות.
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.