שאלות ותשובות

מה מעניין אותך לדעת?

  • מקור השומן הרווי בתפוצ'יפס הוא שמן לטיגון. ברוב ימי השנה אנחנו משתמשים בשמן חמניות שבו 10% שומן רווי, ואילו בפסח אנחנו משתמשים בשמן דקלים, שבו 46% שומן רווי.
  • חטיבת המלוחים של שטראוס הציבה לה מטרה - לימוד ושיפור תמידי. בהתאם, אנחנו משפרים גם את תהליך ייצור ופיתוח המוצרים שלנו. לכן גם תפוצ'יפס, שתהליך ייצורו עומד בסטנדרט הבינלאומי של חברת החטיפים המלוחים הגדולה בעולם Fritolay, נמצא בתהליך של שיפור וטיוב מתמיד. בין השאר, עברנו בשנים האחרונות לטגן את תפוצ'יפס בשמן חמניות, והפחתנו משמעותית את כמויות הנתרן שבו.
  • אריזת תפוצ'יפס עשויה מלמינט בשם Polypropylene BOPP Bi Oriented, שהוא אחד החומרים הפופולריים לייצור אריזות חטיפים.
  • רגע לפני סגירת שקית תפוצ'יפס אנחנו מכניסים אליה אוויר שנועד לשמור על המוצר מפני פגיעות בעת השינוע. אילו לא היה מוכנס אוויר לאריזה, החטיפים היו עלולים להיפגע ויחידות תפוצ'יפס היו נשברות בדרך אל המדף בסופר. מסיבה זו אנחנו לא מודדים את תכולת האריזות לפי יחידות אלא לפי משקל האריזה. סיבה נוספת לכך שהאריזות נמדדות לפי משקל ולא לפי מספר יחידות בשקית היא שמשקל כל פרוסה מושפע מגורמים שונים כמו צפיפות או גודל תפוח האדמה. אם צפיפות תפוחי האדמה נמוכה, כל פרוסה תשקול פחות וייכנסו פרוסות רבות יותר לשקית. כך גם כשתפוח האדמה קטן יחסית, ובהתאמה גם הפרוסות קטנות.
  • ככלל, טיב השמן נמדד על בסיס הרכב חומצות השומן שבו, או במילים אחרות, לפי אחוזי השומן הבלתי רווי, הרווי ושומן הטראנס שהוא מכיל. בשמנים מהצומח אין שומן טראנס, ולכן השומן הרווי בלבד מהווה מדד לטיב השמן מבחינה בריאותית. יתרון שמן החמניות על פני שמן הדקלים, לדוגמה, היא תכולת השומן הרווי הנמוכה בו, כ-10% שומן רווי בלבד (לעומת 46% בשמן דקלים). נציין כי חברת פפסיקו העולמית, שאנחנו חלק ממנה, נמצאת במגמת שיפור ופיתוח מתמדת ובוחנת חלופות שמנים אפשריות לייצור תפוצ'יפס. בהגיעה לבחון את השמן, היא מתמקדת בשתי תכונות מרכזיות: כמות השומן הרווי בשמן, ויציבות השמן בתהליכי חימום. בנוסף ליתרון שיש לשמן החמניות בערכי השומן הרווי, הוא גם עשיר בחומצה אולאית שמקנה לו יציבות גבוהה בתהליכי חימום.
  • לעת עתה מפעל המלוחים של שטראוס לא מייצר חטיפים שמתאימים למי שאלרגי לבוטנים. אנחנו ערים לצורך, וחותרים לתת לו מענה. בשונה מגלוטן, קווי הייצור שבהם מיוצרים חטיפי הבוטנים ובהם שוש, צ'יטוס וסבבה, משמשים גם לייצור חטיפים נוספים, ומעבר האלרגנים עלול להתרחש גם דרך האוויר באולם הייצור. כדי לייצר את ההפרדה בין החטיפים נצטרך, ככל הנראה, להקים תשתית מבנית שונה. בימים אלו אנחנו בוחנים את נושא האלרגנים בעזרת צוות שמורכב ממנהלי איכות וטכנולוגים של מזון, זאת כדי לנסות ולצמצם את מספר האלרגנים המופיעים על האריזות. אנו מקווים כי בעתיד הלא רחוק נוכל לבצע הפרדה מלאה בין קווי הייצור, ולאפשר לאלרגים לבוטנים ליהנות מהמוצרים שלנו.
  • מועד החלפת השמן לא נקבע על פי זמן, אלא על פי איכות השמן. בזמן הטיגון נספג חלק מהשמן בפרוסות תפוחי האדמה, ובמקומו נכנס למטגנת שמן חדש, כך שבפועל השמן מתחדש כל הזמן ואיכותו נשארת מעולה. בנוסף לכך, צוות אבטחת האיכות בודק את איכות השמן באופן תדיר, בהתאם לסטנדרטים המוגדרים של פפסיקו העולמית, וברגע שאיכות השמן יורדת מתחת לסטנדרט, אנחנו מחליפים אותו מיד בשמן טרי.
  • מפעל המלוחים של שטראוס מקבל בוטנים מקולפים שעוברים קלייה בתנור ייעודי. לאחר קלייתם עוברים הבוטנים תהליך ציפוי, כדי להעניק להם את הטעם הטעים והייחודי של החטיף האהוב. בסיום התהליך הבוטנים נארזים ונשלחים אל המכולות ואל רשתות השיווק.
  • נושא המחזור חשוב לנו וקרוב לליבנו. בימים אלו אנחנו מקבצים את טובי המוחות לטובת חשיבה וגיבוש תובנות הנוגעות לנושא האריזות. המטרה היא צמצום הנזק הסביבתי שהן גורמות, ככל הניתן. נושא זה מורכב ורגיש, וברור שלכל מהלך שנבצע יהיו השלכות סביבתיות. לכן חשוב לנו לוודא שאנחנו פועלים באופן המיטבי, ובדרך שתוביל לתוצאה האופטימלית ולהשפעה החיובית ביותר על הסביבה. בהקשר הזה חשוב לציין שאריזות החטיפים שמושלכות לפח הכתום של תאגיד תמיר, ממוינות ועוברות לזרם המחזור המתאים. בינתיים, עד שיימצאו פתרונות נוספים, אנחנו מקטינים את האריזות כדי לצמצם את היקף הנזק הסביבתי למינימום.
  • תפו'ציפס מכיל פחות נתרן ושומן רווי מהרף שקבע משרד הבריאות, ולכן הוא לא מסומן במדבקה אדומה. למעשה אנחנו פועלים כבר כמה שנים לטובת שיפור הערכים התזונתיים של מוצרינו, ונמשיך לעשות זאת ולהפוך אותם לטובים יותר, גם מבחינה תזונתית. הפחתת הנתרן מתפוצ'יפס בוצעה במשך שנים בצורה הדרגתית, כדי להרגיל את החך לחטיפים פחות מלוחים. עם השנים יצרנו איזון חשוב בין הפחתת הנתרן לשמירה על הטעם. בנוסף לכך, התחלנו לפני עשור לעבור באופן הדרגתי לשימוש בשמן הוסו. שמן זה הוא שמן חמניות שבו חומצות שומן נמוכות במיוחד, והשימוש בו מאפשר לנו ייצור חטיפים בעלי אחוז שומן רווי נמוך. תודות לכל השיפורים שנעשו לאורך השנים, מוצרי תפוצ'יפס הקבועים אינם מכיל סמלים אדומים, למעט תפוצ'יפס כשר לפסח (המכיל שמן דקלים כדי לאפשר גם לאלו שאינם אוכלים קטניות ליהנות מתפוצ'יפס בפסח), תפוצ'יפס אפוי ומהדורות מוגבלות.
  • בשנים האחרונות הפחתנו כמויות משמעותיות של נתרן ממוצרי עלית קראנצ'. בפיתה זעתר לדוגמה הורדנו כ-45% מכמות הנתרן, ובבגט הורדנו כ-25%. עם זאת, לעומת שאר החטיפים, הפחתת כמות הנתרן בחטיפי עלית קראנצ' מורכבת יותר, כי במוצרים הללו למלח יש תפקיד כפול. תפקידו הראשון הוא הענקת מליחות טעימה למוצר, ואילו השני הוא תפקיד טכנולוגי שמטרתו היא ויסות פעילות השמרים באפייה כדי לשמר את המרקם הקראנצ'י. אנחנו ערים לצורך בהפחתת כמויות הנתרן, ושרויים בעיצומו של תהליך שמטרתו המשך הפחתת כמויות הנתרן, בלי לפגוע בטעם.
  • תהליך הפחתת הנתרן במפעל החטיפים המלוחים של שטראוס החל לפני שנים רבות. בארבע השנים האחרונות הפחתנו ממוצרינו כ-20 טון נתרן לשנה. זהו תהליך מתמשך הדורש הקפדה על שימור טעם המוצרים, לצד שיפור בערכים התזונתיים שלהם. הרצון להרגיל את החך לחטיפים פחות מלוחים, והשימוש בטכנולוגיות חדשות שאפשרו הפחתת כמות נתרן מבלי לפגוע בטעם, הובילו לכך שהגענו ערוכים לחיובי חוק הסימון התזונתי. אנחנו מתכוונים להמשיך ולהוריד את כמויות הנתרן במוצרינו גם בשנים הבאות.
  • בשקית במשקל 55 גרם של דוריטוס בטעם טבעי יש שלושה מרכיבים: תירס ,שמן וכרבע כפית מלח. הטעמים השונים, האהובים כל כך על הקהל הישראלי, מתקבלים על ידי תערובות תבלין שעברו במשך השנים שינויים והפחתות נתרן, תוך שמירה על הטעם.
  • קבוצת חטיפי צ'יטוס מכילה מגוון רחב של מוצרים, שהמשותף להם הוא חומר הגלם המרכזי שממנו הם עשויים - התירס. כל מוצרי המותג עברו בשנים האחרונות תהליכי שיפור משמעותיים ובמהלכם הופחתו בהם כמויות הנתרן. בנוסף לכך, עברנו לטגן אותם בשמן הוסו; זהו שמן חמניות שבו כמות שומן רווי נמוכה יותר משמנים אחרים. עם זאת נציין שמדובר בתהליך מתמשך, ובמהלכו אנחנו מקפידים שלצד השיפור בערכים התזונתיים, טעמו של המוצר לא ייפגע.