תפוצ'יפס חוגג 50 שנה

יוחי קופלר

יוחי קופלר

יוחי מגדל תפוחי אדמה בעין השלושה כבר למעלה מ-37 שנה וגם מנהל את הגד״ש בקיבוץ. לאחר שהשדה של יוחי בעוטף נפגע, הוא חזר במהרה לשקם אותו ולשתול תפוחי אדמה מחדש, או כמו שהוא אומר - "לצבוע את הדרום בירוק". אז בפעם הבאה שאתם אוכלים תפוצ׳יפס, זכרו: יש סיכוי של 12% שזהו תפו"א איכותי שיוחי גידל.
לולו יקותיאל

לולו יקותיאל

אלישע, שכולם מכירים בשדה בתור לולו, מגדל תפוחי אדמה בגד״ש יבולי גשר כבר 28 שנים. הוא רואה בעבודתו סוג של שליחות ומקדיש לתפו״א אותם הוא מגדל אותה תשומת לב כמו למשפחתו. כשהשדה שלו שבעוטף נפגע, הוא ידע שאי אפשר למנוע ממנו את מה שהוא עושה הכי טוב, והחל לשקם אותו ולגדל בו שוב תפוחי אדמה. הוא טוען שלחקלאי טוב חייבת להיות פתיחות כדי להקשיב לוותיקים ממנו, להתעדכן בזנים החדשים ולתת טיפים לשכנים שלו להכנת תפוצ׳יפס ביתי איכותי.
שחר ווהב

שחר ווהב

שחר מגדל תפוחי אדמה בקיבוץ ניר עוז ועובד בגד״ש מאז שהיה בן 14. השדה שלו שממוקם בעוטף ספג פגיעה קשה, תושבי ניר עוז עושים הכל כדי לשקם אותו, לשתול ולגדל בו שוב תפוחי אדמה. שחר אהב את העובדה שהוא מאכיל אנשים ומאמין בחקלאות, התחום שמשלב קצת מהכל ומאמין שיחזור לשדות בעתיד.
אורי משלי

אורי משלי

אורי, דור רביעי לחקלאים, מגדל תפוחי אדמה איכותיים ביטבתה כבר 31 שנים. למרות שהוא חי במדבר כבר זמן רב, הוא לא אוהב את הנוף הצהוב. בגלל זה הוא חקלאי – בשביל להפוך את הצהוב לירוק. ולמה דווקא תפו"א? כי סבא שלו אמר לו "אל תגדל את מה שאתה לא אוכל". עבור אורי חקלאות היא דרך חיים, והמחויבות שלו היא קודם כל לתפוח האדמה, הוא זה שמכתיב את סדר היום והשנה שלו.
נעם קרצ'מר

נעם קרצ'מר

נעם מגדל תפו"א בגד"ש חלוצה כבר 10 שנים ואף גדל בין שדות תפוחי האדמה של הקיבוץ. על השדה שלו, המאוד קרוב לביתו, הוא משקיף מהחלון. הוא נוהג להגיד שתפו"א הם הבייבי שלו, וכשיש רוח או יותר מדי גשם הוא לא נרדם. מבחינתו העבודה היא יצירה – מהזריעה עד לשקית. העבודה שלו לא פשוטה, ומלאה אתגרים, אך התחושה כשהוא רואה שקית תפוצ'יפס ואומר "אתם יודעים שזה שלי" הוא התגמול הגדול ביותר.
אלידע יובל

אלידע יובל

אלידע מגדל תפוחי אדמה כבר 20 שנה ובשנים האחרונות עובד בעלומים, קיבוץ שספג פגיעה קשה באותה שבת שחורה והחקלאות בו במיוחד. הוא מאוד מחובר ומסור לאדמה ולא יכול לדמיין עצמו בתחום אחר, או כמו שהוא אומר: "אני לא יודע ולא מעניין אותי לעשות שום דבר מלבד לגדל תפו"א איכותיים". כשהוא מדבר על תפוחי אדמה, עיניו זורחות. מבחינתו, המטרה העליונה היא שיקום השדות, וכדי להגשים אותה הוא מקדיש את כל זמנו ומאמצו מאז אוקטובר בלי כוונה לעצור עד שהחקלאות בעוטף תחזור למה שהייתה.

מה? תפוח אדמה!

כדי שתדעו מאיפה התפוצ'יפס שלכם ושלכן מגיע, אספנו את המספרים החשובים על החטיף האהוב שלנו.
היכן הוא מיוצר, תוך כמה זמן הוא מוכן, מכמה רכיבים הוא עשוי, ועוד...
בדרך כלל אנחנו נותנים את הבמה לתפוחי האדמה האיכותיים שלנו, שכבר 50 שנים גורמים לכם לחייך :)
הנה כמה מספרים מעניינים:
כ-
87%
מתפוחי האדמה שלנו מגיעים מחקלאים מקומיים
חטיף מ-
3
רכיבים בלבד!
בכל שנה מגיעים למפעל המלוחים שבשער הנגב כ-
35
אלף טון תפוחי אדמה
את תפוחי האדמה של תפוצ'יפס מגדלים
19
חקלאים בעוטף עזה
חטיף שמיוצר ב-
15
דקות בלבד!
במפעל יש
450
עובדים מאיזור הדרום

מחזירים את החיוך לשדה

אנחנו מלווים את החקלאים שלנו, תושבי העוטף, בשביל להחזיר את החיוך לשדה שלהם.
כדי לסייע להם הקמנו את "קרן שטראוס" - דרכה גיבשנו תוכנית ארוכת טווח שנועדה להעניק להם
תמיכה פיננסית, טכנולוגית ועוד פתרונות שיעזרו להם לחזור למפעל חייהם, השדה – כי את העשייה שלהם אף אחד לא יוכל לעצור.

איך תפוצ'יפס בא לעולם?

המסע של תפוחי האדמה שלנו מתחיל אי שם, בשדות הגידול הפזורים ב-19 קיבוצים ויישובים בדרום.
השותפים שלנו, המגדלים, קמים כל בוקר לעשות את מה שהם הכי אוהבים ונהנים לייצר חיוכים שמתחילים בשדה. לאחר שהחקלאים אוספים את תפוחי האדמה שגדלו בהמון אהבה, הם עוברים למפעל, שם פורסים אותם לפרוסות דקות, מטגנים, ממליחים ו...זהו. תהליך הייצור לוקח 15 דקות בלבד, ככה פשוט :)